Eksempler

Kold Fjernvarme i Silkeborg

På Balle Bygade i Silkeborg, har Silkeborg Forsyning etableret et Termonet, som led i en demonstration af konceptet: Kold Fjernvarme. I området omkring Silkeborg, ligger mange små byer, hvor der ikke er fjernvarme. Fra tid til anden udstykkes der nye byggegrunde af Silkeborg Kommune i disse områder. I den forbindelse bliver Silkeborg Forsyning spurgt, om man kunne tænke sig at forsyne disse huse med fjernvarme. Indtil nu har man måtte afslå, da det ikke har været økonomisk muligt at føre en forsyningsledning ud til disse byer. Med termonettet i Balle Bygade tester Silkeborg Forsyning, om Kold Fjernvarme kunne være en metode til at lave fjernvarmeforsyning i disse byer.

Læs mere her: http://kold-fjernvarme.dk/kold-fjernvarme-i-silkeborg/

Kollektiv Opvarmning i LandDistrikterne (KOLD)

I et projekt støttet af Den Europæiske Fond for Regional Udvikling og Syddansk Vækstforum, samarbejder selskabet HeatPlan og Billund Varmeværk, om at opbygge erfaringer med drift af et termonet i byen Skjoldbjerg nær Billund. Der etableret et termonet, hvor der kobles 3 eksisterende huse på. Formålet er at dokumentere effekterne af termonettet, samt at videreudvikle konceptet.

Læs mere her: http://kold-fjernvarme.dk/kollektiv-opvarmning-i-landdistrikterne-kold/ 

Termohuset

I et privat parcelhus er der etableret en simpel prototype på et termonet. Huset er et lavenergi BR15 hus opført i 2015. Termonettet bruges både til at opvarme huset og vinteren og til at nedkøle huset om sommeren. Opvarmningen sker via en varmepumpen, mens kølingen sker via de eksisterende gulvvarmeslanger, via ventilationsanlægget og via en kølekonvektor i et viktualierum.

Se mere her: https://www.youtube.com/watch?v=UemhQ_IlMZ0