Kom og se konstruktionen af et termonet

Indlæser Begivenheder

Kom og se konstruktionen af et termonet

1 Kommentar(er)
141 Visninger

I regi af Interreg-projektet FUTURE inviterer GeoDrilling, i samarbejde med foreningen Termonet Danmark, interesserede til at blive klogere på jordvarmeboringer og termonet. I byen Tune bygger Lind & Risør 51 nye boliger, som skal opvarmes med individuelle jordvarmepumper, der er koblet på et termonet.
Torsdag d. 3. september fra kl. 13.00 til 15.00 har du mulighed for at se konstruktionen af dette termonet.
Derudover kan du høre mere om følgende emner:

Termonet – Fremtidens fjernvarme

I Danmark er vi dygtige til fjernvarme, ca. to tredjedele af landet er dækket af kollektiv varmeforsyning. Nu findes der en metode til at nå ud til den sidste tredjedel, der har været svære at nå med den traditionelle løsning. Termonet kommer desuden med muligheden for at integrere endnu flere energikilder i varmesystemet og øge komforten i boligerne til en attraktiv pris.

Borearbejde – Lodrette jordvarmeboringer

Energien til at opvarme de 51 boliger kommer primært fra 5-6 lukkede jordvarmeboringer på 200 meters dybde hver. Der vil være mulighed for at se og høre hvordan borearbejdet foretages på en måde, der både sikrer grundvandsbeskyttelsen og energiforsyningen nu og i fremtiden.

Termisk Responstest – Måling af kapacitet

Når det skal afgøres hvor meget energi, der er til rådighed i en jordvarmeboring, anvendes en termisk responstest. Testen er afgørende for, hvor mange boringer det er nødvendigt at lave. Samtidig giver den en indikation af, om forseglingen er lavet ordentligt, og om der er grundvandsstrømninger i undergrunden. Grundvandsstrømninger har betydning for mulighederne for at lagre energi fra andre kilder. Udstyret til at foretage en termisk responstest er monteret på den første boring, der er lavet i Tune. Du kan derfor se udstyret og høre mere om hvordan det foregår.

Praktiske oplysninger

blank

Af hensyn til corona-restriktioner er tilmelding nødvendig på mail@geodrilling.dk. Ligeledes er der ingen forplejning i forbindelse med arrangementet.

Arrangementet foregår udendørs, hvor det kan være mudret, hvorfor det anbefales at medbringe passende fodtøj og en paraply i tilfælde af regnvejr.

Parkering foretages langs rendebjergvej i Tune, markeret med rød firkant på kortet. Tag venligst hensyn til byggepladsen og undgå at parkere tæt på indkørsler, sideveje o.l. Indstil GPS efter Rendebjergvej 18, 4030 Tune

Borearbejdet foregår i området der er markeret med en blå cirkel på kortet.

I løbet af arrangementet kan der blive taget billeder eller optaget video. Ønsker du ikke at medvirke på billeder eller video bedes du dels gøre opmærksom herpå i din tilmelding på mail@geodrilling.dk, samt henvende dig til fotografen under arrangementet. I modsat fald tolkes deltagelse i arrangementet som samtykke.

Detaljer

Dato:
3. september, 2020
Tidspunkt:
13:00 - 15:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,

Arrangør

GeoDrilling
Telefon:
76 50 95 95
E-mail:
mail@geodrilling.dk
Hjemmeside:
geodrilling.dk

Sted

Rendebjergvænget, Tune
Rendebjergvej / Lundevej
Tune, 4030 Danmark

Smid en kommentar