Energifællesskaber Danmark

0 Kommentar(er)
167 Visninger

Energifællesskaber Danmark er en almennyttig forening, der fremmer energifællesskaber gennem netværk og vidensdeling. Foreningen arbejder også for bedre rammevilkår for energifællesskaber og blev stiftet i august 2023.

Et energifællesskab er en sammenslutning af lokale aktører, der ønsker at gå sammen om bl.a. at producere vedvarende energi til eget forbrug, til deling, lagring samt at konvertere energien til grøn varme eller til ladningsinfrastruktur til brug for ladning af elbiler. Energifællesskaber etableres typisk som andelsselskaber, der drives på ikke-kommercielle vilkår, som vi kender det fra fjernvarmen.

Termonet og energifællesskaber er en virkelig god kombination ifht. at lave kollektiv og lokalproduceret el og varme. Særligt i de mange landsbyer i Danmark, hvor det ikke kan betale sig at lave konventionel fjernvarme, og hvor man for eksempel er afhængig af gas. Fordi energifællesskaber kan give en fast pris på el, sikres forbrugerne en el- og varmeregning, der er til at stole på. Da et termonet rørforbinder jordvarmepumper skal der nemlig bruges el til at drive varmepumper og pumper i systemet. Desuden kan der i et termonet benyttes andre varmekilder – for eksempel PVT-paneler – og der kan også benyttes overskudsvarme fra mange forskellige kilder. Desuden kan man køle meget energieffektivt om sommeren med et termonet.

Hjemmeside: energifaellesskaber.dk

Profiler

Stephan C. Krabsen

Morten Westergaard