Morten Hofmeister
Hvorfor ønsker du at deltage i foreningen?
Fællesskaber og fælles løsninger – og videndeling er stærke og nødvendige aspekter af den grønne omstilling. Dels ud fra et inkluderende perspektiv, men også ud fra et effekt-perspektiv; at udbrede de mindre fælles løsninger – og mange af dem så de får effekt på klimaet. Min interesse er at bidrage til den grønne omstilling af energiforsyningen gennem fremme af fælles løsninger. Mit fokus har primært været fælles varmeforsyning, og nu er fokus også på den synergi der er ved energifællesskaber som også omfatter lokal fælles elproduktion.
Hvad er din baggrund og spidskompetencer?
Jeg arbejder med facilitering, forretningsudvikling og projektudvikling baseret på min tværfaglige profil; teknik, økonomi, organisering og regulering/lovgivning. Jeg er særlig optaget af værdiskabelserne og af at arbejde med relationer i et systemisk perspektiv.
Min baggrund er energi og specielt fjernvarme som jeg siden studietiden på Aalborg Universitet har haft interesse for og beskæftiget mig med. Jeg har arbejdet flere steder i værdikæden i fx energiselskab, interesseorganisation, rådgiver og leverandør, og har siden 2021 arbejdet som selvstændig konsulent.
Hvilken type medlemmer af foreningen ville være relevant for dig at komme i kontakt med?
Mine kunder omfatter kommuner, fjernvarmeselskaber og borgergrupper – netop nogle af nøgleaktørerne i termonetprojekter. Jeg finder det meget inspirerende at arbejde med forskellige typer kunder.
Mit fokus er på de første stadier af projektudviklingen, fx hvor handler om at identificere mulige partnere i et kommende projekt, værdiskabelsen og organiseringen m.v. Mit fokus er facilitering af processen, hvor jeg belyser og arbejder med tekniske, økonomiske, organisatoriske og regulatoriske aspekter ved et projekt.
Hvordan forestiller du dig at kunne bidrage til foreningens formål?
Jeg arbejder bl.a. på udbredelse af termonetprojekter i disse perspektiver:
- Termonet er blot en variant af fjernvarme
- Den primære udfordring er at organisere projekterne
- Deri ligger også at de tekniske og økonomiske risici der alt andet lige vil være skal adresseres ved at involvere professionelle aktører – fx leverandører og forsyningsselskaber
- En følge af udsagnet er at termonet naturligvis er kollektiv varmeforsyning i varmeforsyningslovens forstand
- Skalering – afgørende for at realisere værdiskabelsen – for alle aktører og ikke mindst klimaet
- Kan fx ske ved at være baseret på eksisterende aktørers kompetencer og kapaciteter
- Det kan fx være fjernvarmeselskaber og kommuner, men også fx varmepumpeleverandører
- Synergier med energifællesskaber og lokal vedvarende elforsyning – til eldrevet varmeforsyning, elbiler og det øvrige elforbrug
Jeg arbejder bl.a. ud fra disse to pointer med særligt fokus på projektudvikling og -skalering og -udbredelse.
Se også:
- Link til LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/morten-hofmeister-0972303/
- Link til hjemmeside: www.energisparre.dk (ikke tilgængelig endnu)