Termohuset

0 Kommentar(er)
221 Visninger

I et privat parcelhus er der etableret en simpel prototype på et termonet. Huset er et lavenergi BR15 hus opført i 2015. Termonettet bruges både til at opvarme huset og vinteren og til at nedkøle huset om sommeren. Opvarmningen sker via en varmepumpen, mens kølingen sker via de eksisterende gulvvarmeslanger, via ventilationsanlægget og via en kølekonvektor i et viktualierum.

Der foregår løbende dataopsamling fra huset. En energimåler registrerer mængden af varme, der både tappes eller leveres til termonettet. En elmåler registrerer elforbruget på varmepumpen. En indeklimamåler holder øje med temperaturen i et af husets centrale rum.

Data fra termohuset

Nedenstående tabel viser nogle nøgletal fra termohuset mellem oktober 2017 og oktober 2018.

Nedenstående graf viser inde- og udetemperaturen i samme periode, fra indekilmamåleren:

blank

Som det fremgår af grafen er indetemperaturen relativt upåvirket af ændringer i udetemperaturen. Gennemsnitstemperaturen i huset svinger over hele året mellem 21,4 og 24,6 grader.

Rumtermostaterne står til 23 grader om vinteren og 21 grader om sommeren. Indstillingen på 21 grader om sommeren betyder, at gulvarmen vil aktivere kølesystemet når rumtemperaturen i huset overstiger 23 grader.Udetemperaturen svinger mellem -6,53 og 27,17 grader i perioden.

Gennemsnittet af temperaturen i huset hele året er på 23,33 og altså meget tæt på det ønskede komfortniveau.

Opbygning af termohuset

Videoen nedenfor viser hvilke komponenter, der er brugt til at konstruere energiløsningen i termohuset.


blank

Geoenergi 2011 - Få bedre indblik i jordens varmeledningsevne

Få bedre indblik i jordens varmeledningsevne med et webværktøj fra...