Termonet Q&A

Indlæser Begivenheder
 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Termonet Q&A

0 Kommentar(er)
178 Visninger

Formålet med “Termonet Q&A” er at sætte den kollektive termonet intelligens i spil, ved at give alle en mulighed for at komme med på termonet-toget, samt at lure om der er temaer vi kan tage bredere op.

Til denne Q&A har vi allerede fået nogle spørgsmål, der er relevante at overveje på forhånd:

 • Når varmepumper, der er ejet af forsyningsselskabet og disse er placeret på anden matrikel, skal forsyningsselskabet have adgang til dem. Hvordan sikres dette og hvordan skal det skrives ind i kontrakterne med brugerne?
 • Når stikledninger indgår i det samlede varmeoptagernet ligger på anden matrikel så skal det sikres at grundejeren accepter at den uanset om det evt. også går over hans grund eller bare har et omløb på hans egen grund tilhører forsyningsselskabet uden den er på gæsteprincip, hvor det bliver forsyningsselskabet der kan komme til at bekoste en omlægning, såfremt ejerne får behov for at benytte arealet til andet formål ( Evt. et fælleservitut for hele området ). Hvordan gøres det bedst?
 • Måling af varme skal ske i MWh og pt. kan det udføres med en måler, der sidder på den varme side. Der kan ikke benyttes elforbrug da det så skal være helt ens brine temperatur på alle tilgange.
  At der måles på produceret varme vil give en eller anden form for uretfærdighed for dem der har gode betingelser og kan opnå en høj COP kommer til at betale for dem der har en dårlig COP, fordi der går mere strøm til dem med den dårlige COP. Det er svært PT at måle på den tilførte brine-temperatur men det giver også problemer i forhold til hvis man vil indbygge PVT i systemet. Så får husejeren ikke valuta for at indføre PVT varmen fra dem vil blive målt på varmeudgangen selvom den giver varmepumpen en bedre COP.
  Så hvordan får vi en korrekt måling af den energi der kommer fra termonettet ind i varmepumpen?
 • Hvad sker der med energimærker, for er vi under varmeforsyningsloven så bliver energimærket ud fra huset er fjernvarmeforsynet og får ikke samme fordele i energimærke for varmepumpernes bedre COP giver. Det kan have betydning for afsætningsmuligheden for husene og deres værdiansættelse. Hvad er den korrekte mærkning?

STRUKTUR FOR TERMONET Q&A:

 • Check-in
 • Parallelt kører spørgsmål og svar via Teams Q&A funktion
  • Alle skriver deres spørgsmål og ALLE spørgsmål er SÅ velkomne
  • Alle kan anføre svar under spørgsmålene
 • Marianne holder et øje med ubesvarede spørgsmål og mønstre i spørgsmål, der kunne betyde at vi har et tema som kan bringes til et Termonet Check-in
 • Check-ud

Tilmelding:

Mødet er for medlemmer af Termonet Danmark.
Er du medlem bør du allerede have fået en indkaldelse til mødet.

Detaljer

Dato:
2. oktober, 2023
Tidspunkt:
10:00 - 10:45
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:

Arrangør

lysna

Smid en kommentar